Istoria implantului dentar vs. accesibilitatea implantologiei moderne la orice clinică în București

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Juxtapunerea este și mai contrastantă: evoluția implantului dentar a fost rapidă. Astăzi, poți să-ți faci un implant în București cu ușurință - află detaliile!

Din Egiptul Antic și până acum este cale lungă, însă implanturile dentare au existat încă de pe atunci, chit că nu erau precum te-ai aștepta. Spre deosebire de implantologia modernă, cea antică era mult mai rudimentară: în diverse vestigii datate Egiptului Antic, a Mesopotamiei sau civilizației de pe Valea Indusului au fost descoperite dovezi cum că oamenii au căutat să îmbunătățească dantura și practicile stomatologice prin diferite metode. Fie vorba de extracții, umpluturi sau proteze primitive, timp de mii de ani tehnologia a stagnat până când a fost posibil un implant dentar la clinica in Bucuresti și nu numai. Stomatologia a avansat nu doar în zona Europei, ci și pe plan mondial.

Secolul XX și medicamentul care a revoluționat stomatologia

Despre anestezie se știa încă de pe vremurile strămoșești - a fost efectuată deseori cu alcool sau plante medicinale, însă infecțiile erau principalul vinovat al operațiilor de eșec, indiferent că vorbim despre stomatologie sau medicină în general. Timp de secole, infecțiile au fost o cauză comună care a dus la multe tragedii, însă în secolul XX totul s-a schimbat.

Au apărut antibioticele - cu ajutorul lor, toată industria medicinală a fost îmbunătățită. Pe lângă acestea, au intrat în joc și materialele îmbunătățite: de la implanturi din fildeș și scoică, am trecut la materiale prețioase precum aurul sau argintul, ajungând, mai apoi, la realizarea implanturilor din diverse materiale precum ceramica sau compozit, în zilele noastre.

Momentul tuturor evoluțiilor tehnologice, revoluția industrială

Deși stomatologia s-a dezvoltat incredibil de rapid din secolul XX încoace, această evoluție nu ar fi fost posibilă fără revoluția industrială. Mulțumită faptului că acest eveniment cu puternic impact istoric a introdus diverse modalități prin care au fost posibile multe avansuri tehnologice, cert este că umanitatea, așa cum o știm noi, nu ar fi la fel astăzi.

Așadar, putem face o legătură între toate fațetele istorice care au atins și ramura stomatologiei: datorită revoluției industriale, mai multe materiale și materie primă au fost introduse pe piață, care mai apoi și-au găsit lăcașul și în medicină. Astfel, pacienții din ziua de astăzi se pot bucura de un implant fără a mai trece prin neplăcerile unei infecții, incomoditatea unui dinte fals sau riscurile medicinii din trecut.

Cum arată astăzi stomatologia și implantologia modernă?

Am menționat, la începutul acestui articol, că evoluția implantului a fost rapidă, ceea ce e adevărat - relativ vorbind. Ținând cont că timp de secole, stomatologia a stagnat comparativ cu ultimele două decenii, implantologia a devenit o adevărată artă științifică, implicând precizie și rezistență nemaiîntâlnită până acum. Vorbim despre implanturi din titan, coroane din ceramică, fațete elegante, proteze pe implanturi, sinus lifturi, tratamente de canal și nu numai.

Putem mulțumi medicilor și oamenilor de știință care, de-a lungul timpului, au căutat mereu să îmbunătățească experiența și să facă din vizita la dentist o adevărată plăcere.

Mai multe