Imaginile color făcute în ultima expediţie din Epoca Eroică de Explorări în Antarctica
La 8 august 1914, Sir Ernest Shackleton împreună cu un echipaj de 27 de persoane pleca în ultima mare expediţie din Epoca Eroică a Explorarii Antarcticii. Această epocă, s-a întins de la sfârşitul secolului 19 la începutul anilor 1920 şi a constat într-un efort internaţional de explorare a continentului Antarctica.
În toţi aceşti ani, 16 expediţii majore din Antarctica au fost lansate din opt ţări diferite. Factorul comun în aceste expediţii a fost caracterul limitat al resurselor disponibile şi eroismul fiecărei echipe de a cuceri imposibilul, asta înainte ca progresele din domeniul tehnologiilor de transport şi de comunicare au revoluţionat activitatea de explorare.
Ultima mare expediţie din această epocă a fost cea condusă de Sir Ernest Shackleton. Cu toate că englezul şi-a oferit toate vasele, casele şi serviciile sale armatei engleze chiar cu o noapte înainte de Anglia să intre în ceea ce avea să fie Primul Război Mondial, expediţia totuşi a avut loc.
Marina Regală în frunte cu primul Domn al Amiralităţii, Winston Churchill, au dorit ca expediţia să aibă loc indiferent de condiţiile militare de acasă.
Unul dintre membrii echipajului era chiar fotograful australian Frank Hurley, care a adus cu el echipament foto ce depăşea 40 de kilograme. El a făcut primele fotografii color din Antarctica.
Pasiunea lui i-a adus succesul, dar a fost nevoie şi de foarte mult curaj ca imaginile să ajungă să fie developate. A fost chiar nevoie să se scufunde în apa îngheţată a mării la trei metri adâncime pentru a salva negativele de pe nava naufragiată a echipajului. Şi bine a făcut, pentru că expediţia a devenit unul dintre primele exemple de fotografie color din lume.