„Eroii care au făcut istorie”: Pancho Villa, aventurile unui revoluționar

Desfășurat în luna decembrie 2020, Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov a fost un real succes, o demonstrează și expoziţia realizată cu lucrările primite în urma concursului naţional dedicat artiștilor. Tot mai multe orașe din România solicită inedita expoziţie, care va călători mult pe parcursul acestui an. Revista „Historia“ a fost partener special al Festivalului de la Brașov și a publicat până în acest moment cinci din cele șase lucrări câștigătoare. O vedeţi acum pe cea de-a şasea.

Expoziţia outdoor „Eroii care au făcut istorie“ a Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020 conţine 27 de benzi desenate originale, care cuprind în total 111 planșe, realizate de 26 de autori.

Dacă în luna decembrie a anului 2020 locuitorii Brașovului au putut admira lucrările expuse în Piaţa Sfatului din oraș, în faţa Muzeului Judeţean de Istorie Brașov, în luna ianuarie, sibienii au văzut și ei desenele din expoziţie, pe Esplanada Sălii Thalia. Locuitorii Devei se vor putea bucura de planșele din expoziţie, în faţa Primăriei din oraș, până pe 25 februarie, urmând ca expoziţia să poposească, de la începutul lunii martie, la Bistriţa-Năsăud, în centrul istoric al orașului. Vor urma și alte orașe care vor găzdui expoziţia: Alba Iulia, Brăila, Constanţa, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Craiova, București etc.

Desenele premiate, publicate în „Historia“

Câștigătorii ediţiei 2020 a Festivalului de Benzi Desenate Istorice au fost artiștii: Cristian Păcurariu, cu lucrarea „Decebal“, Gabriel Rusu, cu lucrarea „Povestiri din Transilvania. Gelu, Dux Blachorum“, Alexandra Gold, cu lucrarea „Îi spuneau Moise“, Valentin Ionescu, cu lucrarea „Peneș Curcanul“, Georgiana Șleam, cu lucrarea „Traian Vuia“, și Ionuţ Popescu, cu lucrarea „Pancho Villa“.

În ediţia de colecţie a „Historia Special“, dedicată benzii desenate istorice românești și lansată la sfârșitul anului 2020, au fost publicate patru din cele șase benzi desenate câștigătoare în cadrul festivalului – puteţi găsi revista la toate centrele de difuzare a presei până la sfârșitul lunii martie. În ediţia de ianuarie a „Historia“ a fost publicată cea de-a cincea bandă desenată premiată – iar acum o publicăm pe cea de-a șasea, realizată de Ionuţ Popescu.

Citiți numărul 33 al revistei Historia Special, disponibil în perioada 23 decembrie 2020 - 20 martie 2021 la toate punctele de distribuție a presei (rețeaua Inmedio, chioșcuri de ziare, benzinării), dar și în format digital pe platforma paydemic.com 

Cumpără acum Cumpără Acum

Cumpără acum Cumpără Acum

Mai multe