De la cofetăria de lux din 1900, la centrul turistic de mâine
Toţi cei care au trecut vreodată pe faleza din Sulina au remarcat-o:este acea clădire ruptă din peisaj, o cladire ce pare să poarte extrem de multă istorie între zidurile ei dărăpănate şi lovite de trecerea anilor. Pare, pentru unii, o casă părăsită care contrastează cu clădirea proaspăt renovată a primăriei.
Clădirea se află pe strada I, „cartea de vizită“ a oraşului Sulina. Are peste 100 de ani vechime şi este creată în stitlul arhitectural specific secolului XIX, cu influenţegreceşti şi franţuzeşti. Iniţial, povestesc bătrânii oraşului, clădirea a aparţinut unei familii din Sulina:la parter era o cofetărie de lux, iar la etaj locuia familia Apesos Stamate. Mai târziu, în această clădire a funcţionat o bibliotecă orăşenească (una din puţinele biblioteci din judeţ), semn al prosperităţii economice pe care a traversat-o Sulina în perioada interbelică.
În aceste zile primăria din Sulina a demarat procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea serviciului de execuţie a unui centru multifuncţional (de informare şi promovare turistică), prin reconversia clădirii în care a funcţionat fosta bibliotecă orăşenească. Investiţia face parte din proiectul numit „Dezvoltarea infrastructurii turistice, Oraşul Sulina“ şi urmează să coste peste 6 milioane de lei.