Cum a ajuns baza secretă a lui Hitler pe mâna americanilor / VIDEO

Historia vă prezintă un nou film documentar despre cel de-al Doilea Război Mondial. De această dată vom aborda o temă controversată:baza secretă de arme a lui Hitler de la Peenemunde.

Află ce spune reputatul istoric Mihai Retegan despre armele secrete ale lui Hitler VIDEOÎn cel mai deplin secret, la baza militară de la Peenemunde, oamenii de ştiinţă germani munceau la crearea şi dezvoltarea unor „super-arme", ce trebuiau să aducă victoria Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. Aici au fost inventate şi testate celebrele rachete ce au îngrozit populaţia Londrei în anii războiului.

Iată şi vizita lui Himmler din 1944 laPeenemunde

Între acestea amintim racheta V-1 care  a fost prima rachetă operaţională cu reacţie ce a fost testată la Peenemunde. Putea să transporte o bombă de 850 de kilograme şi avea o autonomie de zbor de 200 de kilometri, fiind lansată cu ajutorul unor dispozitive fixe aflate la sol sau direct din bombardiere.

Adevăratul succes a venit din partea rachetei balistice V-2, ce avea o încărcătură explozivă de 975 de kilograme şi o arie de acţiune de 320 de kilometri. V-2 lovea ţinta cu o viteză de aproape 4.000 km/h.

Cum au ajuns studiile naziste de la Peenemunde pe mâinile americanilor

Azi nu mai este un secret că aceste arme stau la baza programului spaţial american, precum şi a rachetelor continentale de azi.

Pierderea războiului era iminentă pentru Germania, încă de la începutul anului 1945. Propaganda nazistă, una dintre cele mai eficiente în ceea ce priveşte manipularea maselor, încuraja populaţia vorbind de „armele minune” care vor distruge armatele aliaţilor, inclusiv de celebrele rachete V2, care ar fi făcut imposibilă apropierea oricăror avioane de Berlin.

Totuşi, în diferite cercuri, existau oameni suficient de realişti, care să aibă în vedere anumite planuri pentru eventualitatea pierderii războiului În fabrica de rachete din Peenemunde, directorul tehnic Wernher von Braun a intuit iminenţa capitulării, datorită ordinelor contradictorii primite de la ofiţerii superiori SS. În cadrul unei întâlniri secrete cu apropiaţii săi, el a avansat ideea că superioritatea tehnologică a germanilor poate fi o „carte-blanche” pentru oamenii de ştiinţă. Negociind diferitele resurse tehnologice şi ştiinţifice, aceştia vor putea beneficia de un tratament privilegiat din partea aliaţilor, după pierderea războiului.

În viziunea sa, ei puteau să aleagă cui să se predea – URSS-ului, Angliei sau SUA – şi au ales SUA. În eventualitatea unui atac asupra fabricii din Peenemunde, 14 tone de documentaţie au fost ascunse în minele din munţi. Toată această documentaţie a fost predată ulterior serviciilor secrete ale SUA.Victoria forţelor aliaţilor în Europa s-a proclamat pe 7 mai 1945, odată cu capitularea armatei germane.

La scurt timp după aceea, Magnus von Braun, fratele profesorului dr. Wernher von Braun, a fost trimis să contacteze autorităţile americane şi să le informeze că mulţi mare dintre cercetătorii şi tehnicienii de la staţia de rachete Peenemunde, care fugiseră după învingerea Germaniei, trăiau în sătucurile împrăştiate în munţii Alpi şi erau dispuşi să se predea armatei SUA. Astfel a juns un fost nazist să pună piatra de temelie a programului spaţial american, beneficiind de experienţa fabricări şi utilizări rachetelor V2. 

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA DOCUMENTARUL

Alte arme secrete ale lui Hitler, cu care acesta încerca să câştige războiul

CLICK AICI PENTRU A VEDEA O GALERIE FOTO CU ARMELE SECRETE ALE LUI HITLER

Panzerkampfwagen VIII Maustrebuia să fie cel mai mare şi mai puternic tanc din istorie. Cu dimensiunile de 10, 1 metri lungime, 3, 67 metri lăţime, 3, 66 metri înalţime vehicolul blindat abia dacă atingea 13 km/h şi necesita mult combustibil pentru a se putea deplasa. Până la sfârşitul războiului existau doar 9 bucăţi.

Messerschmidt 262a fost primul avion cu reacţie operaţional din dotarea unei armate. S-a dovedit a fi cel mai mare vânător însă limitat din pricina lipsei de kerosen a stat mai mult la sol decât în aer.

Perla marinei militare germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost  Bismarck a cărui construcţie a duratdin 1936 până în mai 1941.

Spre deosebire de submarinele nemtesti de dinaintea lui, U-21folosea sistemul SONAR, care ii permitea sa tinteasca navele inamice fara folosirea periscopului, evitand, astfel, deconspirarea.

Mai multe