Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Noile confesiuni ale unui asasin economic»
Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Noile confesiuni ale unui asasin economic. Adevărul şocant despre cum America a cucerit lumea», de John Perkins.
Câștigătorii sunt:
Anton Gabriel
Bobia Valentin Florin
Doina Ceban
Sandu Drumea
Antohe Carmen Anca
Răspunde corect la întrebarea „În ce an a fost publicată pentru prima dată cartea lui John Perkins?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Noile confesiuni ale unui asasin economic». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 14 noiembrie.
Perioada de concurs este 1-13 noiembrie.
ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.
Click aici pentru regulamentul concursului
Noile confesiuni ale unui asasin economic. Adevărul şocant despre cum America a cucerit lumea
Asasinii economici, scrie John Perkins, sunt profesionişti extrem de bine plătiţi, care escrochează ţări din întreaga lume pentru sume ajungând la trilioane de dolari. Ei direcţionează bani de la Banca Mondială, de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), precum şi de la alte organizaţii străine de „ajutorare“ către seifurile corporaţiilor-gigant şi către buzunarele acelor câtorva familii de bogătaşi care controlează resursele naturale ale planetei.
John Perkins este persoana cea mai potrivită să vorbească despre aceste lucruri:chiar el a fost un asasin economic. Meseria lui era aceea de a convinge ţările importante pentru SUA din punct de vedere strategic să accepte împrumuturi imense pentru dezvoltarea infrastructurii şi să se asigure că proiectele profitabile aveau să fie oferite corporaţiilor americane. Împovărate de datorii uriaşe, aceste ţări ajungeau sub controlul guvernului SUA şi al Băncii Mondiale, care acţionau ca nişte cămătari – dictând termenii de returnare a banilor şi forţând guvernele ţărilor respective să li se supună.
Această ediţie actualizată include 15 capitole noi, în care autorul furnizează informaţii aduse la zi despre cum corporatocraţia şi-a sporit în ultimii ani influenţa, făcând din noi toţi nişte sclavi, şi ne arată cum putem proceda pentru a nu mai susţine acest sistem.
„O bombă! Una dintre acele rare situaţii în care cineva adânc implicat în structurile de tip imperialist, guvernamentale/corporatiste, dezvăluie în termeni neechivoci aranjamentele ascunse ale acestora. O extraordinară privire din interior şi un curaj moral unic.“ -John E. Mack, profesor la Harvard, laureat al Premiului Pulitzer