ArtAntik.ro : un magazin dedicat colectionarilor (P)

Autor: Redacția

ArtAntik.ro este o platforma de shopping online, dedicata iubitorilor de arta, istorie si noblete a vremurilor de demult.

Cuprinzand o generoasa gama de produse (bijuterii de epoca, argintarie, portelanuri, arta vizuala si obiecte de colectie), magazinul ofera posibilitatea achizitionarii rapide si confortabile a unor articole reprezentative pentru stilurile, tehnicile si uzantele epocilor in care au fost create.

 Specializat in domeniul comertului cu antichitati, magazinul online faciliteaza identificarea valorii de colectie a articolelor oferite spre vanzare prin analiza comparativa a reperelor de pret in cotatii internationale. Autenticitatea este probata cu repere de marcaje, obiectele fiind atent verificate cu solutii profesionale si prin testari empirice consacrate. Fiecare articol se livreaza insotit de un certificat si un contract de vanzare.

  Una dintre cele mai importante categorii ale acestui magazin, este dedicata bijuteriilor de colectie:bijuterii vintage&antiques.

Superbe marturii ale epocilor din care provin, bijuteriile vintage fascineaza atat prin varietatea tehnicilor de manufacturare cat si prin expresivitatea designului atent elaborat cu elemente simbolice.

In epoca romantica a puritanismului victorian, s-a dezvoltat o adevarata etica a purtarii acestor accesorii vestimentare. Exemplificam prin a mentiona faptul ca, bijuteriile cu anturaj de diamante erau purtate numai la tinutele de seara și numai de către femeile căsătorite, acestea fiind in mod obișnuit cadoul oferit de un gentleman, sotiei sale. În cazul în care o femeie necăsătorita purta o astfel de bijuterie, ea fie o mostenise fie se presupunea a fi primita de la un amant. Etalarea averii moștenite era considerata o vulgaritate iar purtarea bijuteriilor daruite de un iubit era inacceptabila social.

Designul bijuteriilor a fost influentat de evenimente importate ale perioadei in care au fost create. Astfel, inceperea construirii Canalului de Suez (1859) si ampla mediatizare in presa vremii, a generat moda bijuteriilor "egyptian revival". Un alt exemplu elecvent este constituit de uzanta purtarii bijuteriilor de doliu (mourning jewelry), obicei consacrat de doliul public al Reginei Victoria a Marii Britanii, dupa moartea Regelui Albert (1861).

Nu de putine ori, elemente heraldice au fost inserate in ansamblurile decorative ale accesoriilor vestimentare, ca expresie a atasamentului si a devotamentului patriotic.

In anul 1926, vizita Reginei Maria a Romaniei in Statele Unite si entuziasmanta primire a acesteia de catre locuitorii New-York-ului, a costituit prilejul crearii unei set de bijuterii dedicat evenimetului. Piesele acestui set au un design inspirat de distinctia " Ordinul Coroana Romaniei " si a fost realizat in ateliere casei de bijuterii Coro:Cohn &Rosenberg.

Gratie experientei profesionale acumulate si avand ca sprijin documentaristic repere din cataloage internationale, in ofertele de vanzare din magazinul www.artantik.rosunt inserate informatii utile atat unei datari cat mai precise cat si idenficarii tehnicilor de executie a obiectelor oferite spre vanzare.

In aceasta noua platforma de shopping online, exista posibilitatea selectarii unei anume arii geografice de provenienta a articolelor, inlesnind astfel accesul dumneavoastra catre obiecte de colectie specifice unei mari varietati de traditii culturale. " Exploreaza cu un click " este un motor de cautare ce faciliteaza accesul catre oferte de bijuterii si piese decorative din zone precum America de Sud, Asia si Africa.

Multumindu-va pentru atentia acordata acestei succinte prezentari, va invitam sa vizitati magazinul si blogul artantik.ro.

Mai multe