7 leacuri vechi şi bizare...
Tratamentul peruan pentru impotenţã:sucul din broascã. Localnicii îl numesc viagra peruanã şi spun cã are eficacitate garantatã. Este cel mai bun afrodisiac. ”Extracto de rana” este la mare cerere în pieţele din zonele sãrace ale capitalei, Lima. Se mai spune cã ar vindeca şi astmul sau bronşita, dar este mai puţin cãutat din cauza aceasta. Motivul principal la vânzãrilor ridicate îl reprezintã dorinta de creştere a performanţelor sexuale. Efectul afrodisiac are probabil de-a face cu unul dintre ingredientele amestecului, şi anume planta denumitã Maca, binecunoscutã pentru efectele sale erotice. Cum se procedeazã? Se aleg douã broaşte dintr-un bazin şi vânzãtorul le striveşte, dupã care le îndepãrteazã pielea. Le fierbe apoi într-un terci de fasole, cu miere, aloe vera şi maca, amestecã bine şi gata:suc de broascã.
Un leac ancestral pentru inflamaţii:excrementele de câine. ”Album graecum” se referã la excrementele de câine sau hienã, care devin albe odatã cu expunerea la soare. În trecut acestea erau folosite ca medicament, adesea amestecate cu miere, pentru a elimina inflamaţiile din gât. Ca uz extern se folosea ca pansament, fiind rãspândit pe piele pentru a închide şi cicatriza rãnile.
Metoda cehã de a preveni îmbãtrânirea:baia în bere. În oraşul Chodova Plana din Republia Cehã se aflã primul centru specializat în bãile cu bere, unde se oferã tratamente care includ bãi fierbinţi cu apã minerala şi bere brunã. Despre acestã terapie se susţine cã ar avea proprietãţi de întinerire. Mai existã aici şi un bar lângã bãi, astfel cã bãutura se poate întrebuinţa extern şi intern simultan.
Vechi remediu chinezesc pentru durerile de stomac:fierea de maimuţã. Este un leac foarte comun în China, cunoscut de secole şi la care se apela pentru tratarea unei largi varietãţi de probleme de sãnãtate, cum ar fi bolile oculare, durerile de stomac sau char colicii. În multe culturi vechi se folosea sângele de maimuţã pentru a creşte performaţele fizice, fiind un energizant natural. De asemenea s-au fãcut experimente şi pentru a testa proprietaţile antiîmbãtrânire ale sângelui. Unii chiar au avansat ideea transpalntului de gonade animale....In unele pãrţi din Indonezia se consumã creierul de maimuţã pentru cã se crede cã sporeşte calitatea sãnãtãţii.
Vechi remediu egiptean pentru infecţiile oculare:sângele de liliac. Egiptenii se confruntau adesea cu astfel de probleme, care puteau duce de multe ori la orbire din cauza expunerii prelungite la soare, nisip şi furtuni de nisip. Pentru a combate orbirea, medicii egipteni turnau sânge de liliac în ochii pacienţilor. Cum liliecii beneficiazã de o vedere nocturnã extraordinarã, se presupunea cã acest tratament ar putea transfera calitatea extraordinarã a simţurilor animalului la om.
Leacul englezesc pentru malarie:pânza de pãianjen. În timpuri îndepãrate, când febra cauzatã de malarie fãcea ravagii în multe regiuni ale lumii, se foloseau la fel de multe tratamente pentru a o combate. Unul foarte ciudat consta în consumul de pastile alcãtuite din pânze de pãianjen comprimate. Presupusele calitãţi medicinale ale pânzei s-au pierdut în istorie. Unele variaţii ale tratamentului includea chiar consumul pãianjenului, uneori viu...
Leacul sud-african pentru SIDA:sexul cu o virginã. Statisticile aratã cã mai bine de o treime din localnici încã mai cred în puterea unui vechi şi bizar remediu pentru virusul HIV. Acesta se referã la întreţinerea de raporturi sexuale cu o fecioarã în ideea cã ar curãţa sângele de boli venerice. Acest mit a transformat ţara în locul cu cel mai ridicat nivel de viol, problema atingând culmi oribile:rata alarmantã a violului infantil.
oddee.com