Un edificiu monumental, descoperit la Sarmizegetusa Regia

📁 Dacia antică
Autor: Redacția
🗓️ 7 august 2019

Săpăturile arheologice din acest an de la Sarmizegetusa Regia continuă cercetarea unui edificiu monumental și a unei căi de acces descoperite în vara anului 2018. 

”Săpăturile arheologice din acest an continuă cercetarea unuia dintre elementele importante ale zonei sacre, anume o nouă cale de acces. Până în prezent au fost identificate trei segmente ale unei alei pavate cu dale de piatră (gresie, andezit, calcar). Aleea este o ramificație a drumului ceremonial principal, un obiectiv al campaniei fiind descoperirea joncțiunii dintre ele. În același sector, terasa a IX-a, este în curs de desfășurare dezvelirea unui edificiu monumental ale cărui plan și funcționare vor fi precizate la finalizarea cercetărilor”, informează un comunicat al administrației Sarmizegetusa Regia.

În vara anului 2018, arheologii care au efectuat cercetări la Sarmizegetusa Regia au descoperit o secțiune dintr-o alee construită în vremea dacilor, pavată cu gresie, blocuri de andezit aduse de la peste 50 de kilometri și blocuri de calcar. Drumul antic duce spre o construcție monumentală necunoscută până acum.

Mai multe