Tablou al lui Leonardo da Vinci, cumpărat pentru o sumă record

📁 Istoria unui tablou
Autor: Redacția
🗓️ 16 noiembrie 2017

Una dintre marile capodopere ale lui Leonardo da Vinci, “Salvator Mundi”, a fost vândută pentru o sumă record în lumea licitaţiilor de artă. Vândută pentru suma de 450.315.000, tabloul a devenit cea mai scumpă lucrare de artă vândută în cadrul unei licitaţii.

Evenimentul a avut loc în încăperea principală a Rockefeller Center, unde s-au strâns peste 1000 de oameni pasionaţi de artă. De la anunţul licitaţiei pentru această capodoperă pe 10 octombrie, aproape 30.000 de persoane s-au înghesuit să vadă tabloul expus la Hong Kong, Londra, San Francisco şi New York - prima dată când tabloul a fost arătat publicului în Asia şi America.

Precedentul record pentru cea mai scumpă lucrare de artă la licitaţie a fost stabilit la Christie's de "Les Femmes d'Alger (Version O), de Picasso, achiziţionat cu 179.364.992 de dolari. Mai puţin de 20 de tablouri ale lui Leonardo da Vinci, a cărei operă era deja apreciată încă din timpul vieţii, se mai păstrează şi astăzi, potrivit Christie's. În afară de "Salvator Mundi", toate se află în proprietatea muzeelor sau instituţiilor.

Mai multe