Primele informaţii despre sinuciderea lui Rudolph Hess, secundul lui Hitler

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 19 martie 2012

Un raport referitor la moartea adjunctului lui Hitler, Rudolph Hess, a fost publicat sâmbătă pentru primadată. Acesta cuprinde biletul de sinucidere pe care Hess l-ar fi lăsat, precum şi câteva imagini de la locul faptei, informeazăDaily Mail. Deşi oferă informaţii relevante, raportul adânceşte şi mai tare misterul morţii liderului nazist.

În fotografiile publicate se poate observa cablul electric cu care s-ar fi sinucis Hess într-o încăpere de la închisoarea Spandau acum 25 de ani. Deşi în urma investigaţiilor făcute, verdictul a fost că acesta s-ar fi sinucis, fără implicarea altor persoane, istoricii au o altă părere. Ei susţin că lungimea respectivului cablu, ce măsura doar 30 de cm, nu ar fi permis cuiva să se sinucidă cu el.

Există o supoziţie potrivit căreia Hess a fost ucis cu o armă pentru a-l opri să iasă din închisoare, el fiind condamnat  în 1946 de crime de război, iar în 1987 a murit.

Biletul de sinucere lăsat de Hess arată că a fost scris doar cu câteva minute înainte de moartea. Fiul lui Hess însă susţine că mesajul ar fi  fost scris în 1969, când tatăl lui avea ulcer perforat şi se temea că o să moară. Din acest motiv, şi istoricii cred că biletul a fost pus de cineva pe trupul lui Hess, mai ales că raportul nu conţine şi alte declaraţii ale martorilor.

Ridică întrebări şi descrierea pas cu pas a morţii. Astfel, Hess, aflat la o vârstă înaintată şi cu două tentative de sinucidere la activ, a fost lăsat singur să meargă într-o altă clădire. Deşi gardianul l-ar fi lăsat singur pentru doar cinci minute, oficialii l-au găsit întins pe jos, cu sânge pe faţă, dar cu puls, motiv pentru care medicii au încercat să-l resusciteze.

Potrivit certificatului de deces, Hess a murit în urma asfixierii provocate de strangulare. În afară de cablul cu care s-ar fi strâns de gât, nu au fost identificate alte dovezi, mai ales că nu au fost luate nici amprentele.

Rudolph Hess a fost confidentul lui Hitler, fiindu-i alături încă din 1924. Ulterior, el a devenit adjunctul liderului nazist, dar a fost arestat în 1941, în timpul unei operaţiuni de pace neautorizate din Scoţia. Cu toate acestea, Hitler a ordonat ca Hess să fie împuşcat dacă se va întoarce vreodată în Germania.

sursa:gandul.info

Mai multe