Poveştile cu strigoii care bântuie Castelul Corvinilor au adus o echipă a Travel Channel în Hunedoara

Realizatorii seriei de documentare „Ghost Adventure” difuzată de postul tv Travel Channel se vor afla timp de trei zile, începând din această seară, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Englezii au venit la castel pentru a realiza un documentar despre Vlad Ţepeş, dar şi dintr-un motiv mai puţin obişnuit:vor cerceta dacă într-adevăr Castelul Corvinilor este bântuit.

„Cei patru prezentatori ai Travel Channel vor investiga, în întunericul unei nopţi de vară, cu ajutorul tehnicii de ultimă generaţie, dacă la Castelul Corvinilor există vreo urmă de activitate paranormală”, a spus Flavius Tudor, directorul muzeului Castelului Corvinilor.

Realizatorii documentarelor din seria “Ghost Adventure” vor dedica două episoade personalităţii controversate a lui Vlad Ţepeş. „Traseul filmărilor urmăreşte drumul marcat în istoria medievală de către domnitorul Ţării Româneşti Sighişoara (locul naşterii voievodului), Curtea Domnească de la Târgovişte (cetatea de scaun a Ţării Româneşti), Cetatea Poenari (locul său de refugiu), Mănăstirea Comana (ctitorie a lui Vlad Ţepeş şi locul unde se spune că ar fi fost înmormântat) şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara (unde Vlad Ţepeş a fost ţinut prizonier pentru o perioadă care variază în însemnările istorice de la o luna la şapte ani)”, a adăugat Falvius Tudor.

Castelul, locul vânătorilor de fantome

În urmă cu o lună, Castelul Corvinilor a mai fost gazda realizatorilor unor emisiuni dedicate publicului interesat de straniu. Ultimii temerari veniţi la vânătoare de fantome în castel au fost 30 de americani, conduşi de Dave Schrader, realizatorul unui emisiuni la un post de radio dedicat paranormalului.

Turiştii aduşi de acesta din Statele Unite ale Americii au plătit, în total, 3.600 de lei, pentru a petrece trei ore în castel. Fiecare dintre vânătorii de stafii s-a dotat cu dispozitive de captare a undelor electromagnetice, numite „ghost box“ (cutii pentru fantome) şi cu instrumente cu ajutorul cărora puteau înregistra sunetele insesizabile. Americanii au fost lăsaţi, timp de trei ore, să bântuie printre încăperile întunecoase ale monumentului istoric şi să încerce să ia legătura cu spiritele. Unii dintre vizitatori au povestit că au simţit prezenţa unor spirite în încăperile în care au intrat şi au auzit zgomote ciudate.

Sursa:www.adevarul.ro 

Mai multe