Patrimoniu cultural 2.0 – Relansarea site-ului monumenteuitate.ro

📁 Carte
🗓️ 1 noiembrie 2012

Asociația ARCHÉ lansează noua versiune a platformei online www.monumenteuitate.roprintr-un eveniment ce va avea loc miercuri, 7 noiembrie,  începând cu ora 19:00, la Casa Carol 53.

Seara se va deschide cu o discuție despre necesitatea inventarierii, cercetării și promovării patrimoniului, noile media reprezentând un instrument care pune la dispoziție foarte multe avantaje atât publicului, cât și cercetătorilor. La acest dialog vor participa prof.dr.arh. Anca Brătuleanu, lect.dr. Ștefan Bâlici și echipa proiectului Monumente Uitate.

Noul site www.monumenteuitate.rova oferi o serie vastă de informații despre ansamblurile nobiliare inventariate:date istorice, accesibilitate, localizare exactă, date de contact – conținând detalii despre aproximativ 400 de obiective.Proiectul construieșteuna dintre cele mai ample resurse on-line din România dedicată acestei categorii de monumente. Cu ocazia relansării acestei variante mai interactive, a fost dezvoltată și versiunea în limba engleză, patrimoniul putându-se bucura de o vizibilitate sporită.

Casa Carol 53 va găzdui o expoziție inedită de crochiuri și planuri de arhitectură, proiecție de imagini și acces direct la site și baza de date pe care acesta o asigură.

Intrarea la eveniment este liberă, iar atmosfera va fi asigurată de Dan Basu, DJ și artist vizual.

Despre proiectul Monumente Uitate și AsociațiaARCHÉ

Proiectul Monumente Uitate, inițiat în 2008, își propune realizarea unei platforme online  gratuite cu imagini și informații despre ansamblurile nobiliare extraurbane din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș și promovarea acestor monumente istorice în rândul publicului.

Proiectul este derulat de Asociația ARCHÉ în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Departamentul de Istoria, Teoria și Conservarea Patrimoniului „Sanda Voiculescu” și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Pentru detalii și informații suplimentare, va invităm să luați legătura cu Irina Leca, Coordonator de proiect, contact@monumenteuitate.ro, 0721 373 292.

Mai multe