Partitură semnată de Felix Mendelssohn, descoperită în SUA

Partitura unei melodii ale compozitorului german Felix Mendelssohn, dispărută în urmă cu 140 de ani, a fost descoperită acum printre hârtiile bunicului unui muzician american, scrie DiscoveryNews.

Cântecul, intitulat Das Menschen Herz ist ein Schact (Inima omului e ca o mină), a fost scris la comandă în 1842 pentru o cunoștință de-ale compozitorului care lucra la Teatrul de la Curte din Berlin. Partitura nu a fost niciodată publicată, dar ea a fost cunoscută specialiștilor din domeniu, și a fost vândută la licitație în 1862, apoi din nou în 1872.

Din 1872, partitura melodiei a dispărut și nu s-a mai știut nimic despre ea până recent, când a fost descoperită în Statele Unite. Specialiștii nu au încă o teorie privind modalitatea în care ea a ajuns în America.Partitura va fi vânduă la licitație luna viitoare, de către casa de licitații londoneză Christie's. Manuscrisul, care poartă semnătura compozitorului, poate fi vândut pentru £15, 000 – £25, 000.

Potrivit unei declarații a casei de licitații, textul cântecului e inspirat dintr-o poezie a autorului german Friedrich Ruckert, Das Unveranderliche, și compară inima omului cu o mină care poate produce aur, arginst sau minereuri mai umile, oferind doar ceea ce are înăuntrul ei.

Partitura este însoțită de o scrisoare trimisă de Mendelssohn managerului teatrului berlinez, Johann Valentin Teichmann, comanditarul melodiei, prin care îl roagă pe acesta să nu facă publică melodia. 

Mai multe