Noi descoperiri arheologice în Mexic

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 16 decembrie 2011

Oamenii de știință mexicani au descoperit noi dovezi care indică momentul începerii construcției Piramidei Soarelui de la Teotihuacan, vechiul oraș aztec din Mexic. La baza piramidei au fost găsite mai multe ofrande, printre care și trei măști ciudate care simbolizează chipuri umane.

E vorba de o adevărată comoară, compusă din mai multe obiecte, așezate ca ofrande la începerea construcției Piramidei, aproape 2.000 de ani, informează LiveScience. Ofrandele includ obiecte din obsidian și ceramică, precum și rămășițele unor animale. Au fost găsite însă și trei figurine umane, făcute dintr-o piatră verde.

Piramida Soarelui este cel mai mare monument din Teotihuacan, situl arheologic situat  în nord-estul capitalei Ciudad de Mexico, care datează din anul 100 î.Hr. Vechiul oraș a fost populat vreme de câteva sute de ani, iar locuitorii acestuia au început construirea Piramidei Soarelui în jurul anului 100 d.Hr.

În 2004 au fost găsite aici și rămășițe umane ale unor oameni decapitați, probabil sacrificii făcute de azteci în apropierea Piramidei Lunii.

Arheologii de la Institutul Național de Antropologie și Istorie din Mexic au efectuat mai multe săpături în zona Piramidei Soarelui în ultimii ani, săpând 59 de gropi și trei tunele.

Sursa:www.ziare.com

Mai multe