Executaţi prin înfometare. Holocaustul ascuns - cartea pe care poti să o câștigi în cadru concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 5 mai 2014

Câștigă cu Historia șiEditura Meteor Presso carte deosebită:Executaţi prin înfometare. Holocaustul ascunsîn cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Care este perioada Marii Foamete din Ucraina?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Executaţi prin înfometare. Holocaustul ascuns.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 9 Mai.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Cartea Executaţi prin înfometare. Holocaustul ascunseste semnată de Miron Dolot, martor direct al procesului de colectivizare şi supravieţuitor al Marii Foamete din 1932-1933.

Apelând la memorie, autorul descrie acest „război al statului contra naţiunii”, prezentând metodele brutale prin care reprezentanţii oficiali ai Partidului, sosiţi în satele ucrainene la sfârşitul anului 1929, i-au constrâns pe fermieri să accepte înscrierea în colectivă. Relatarea lui Dolot urmăreşte primele imixtiuni ale Statului în viaţa tradiţională a satului, destrămarea familiei sale în urma arestării fratelui mai mare, încercările inutile ale fermierilor de a se opune colectivizării şi drama foametei cauzate de lipsirea intenţionată a oamenilor de alimentele necesare supravieţuirii.

O lectură pe cât de şocantă, pe atât de necesară, Executaţi prin înfometarear trebui citită de oricine, nu doar de istorici, pentru cunoaşterea în detaliu a unei tragedii despre care ştim prea puţin.

Mai multe