Brățările recuperate de statul român sunt vedetele lunii iunie la Muzeul de Istorie
Cea de-a 13 brățară dacică recuperată de statul român, în luna mai, va fi expusă la Muzeul Național de Istorie alături de alte piese de mare valoare ale civilizației dacice. Obiectele au fost furate din munții Orăștiei și vândute pe piața neagră. Pentru recuperarea lor statul român a plătit peste două milioane de euro
Obiectele dacice din aur, braconate în Munţii Orăştiei, vândute peste hotare şi apoi răscumpărate de statul român, vor face obiectul micro-expoziţiei „Exponatul lunii iunie” găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României.
Este vorba de cea de-a treisprezecea brăţară de aur dacică din zona Sarmizegetusei Regia, două umbo-uri de scut de paradă din fier şi 229 de monede de argint dacice de tip Koson. Piesele au fost recuperate în luna mai 2011 şi constituie una dintre cele mai importante repatrieri de piese arheologice şi numismatice efectuate de către autorităţile române. Procesul grupării celor acuzații de furtul și transferul comorilor dacice se află încă pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.