Abonează-te acum la Historia + Historia Special pe minimum 12 luni și vei primi cadou cartea „Un război murdar” de Anna Politkovskaia

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 12 decembrie 2014

Abonează-te acum la Historia+Historia Special pe minimum 12 luni și vei primi cadou cartea „Un război murdar” de Anna Politkovskaia.

Anna Politkovskaia s-a născut la 20 august 1958 la New York. A fost fiica unui diplomat sovietic de origine ucraineana, acreditat la ONU. A facut studii de jurnalism, a fost corespondent special pentru revista Novaia Gazeta si a fost mediator în episodul tragic al asedierii unui teatru din Moscova, in timpul musicalului Nord-Est.

Numită de mulţi "conştiinţa morală pierdută a Rusiei" şi recunoscută pentru rolul ei de apărătoare a drepturilor omului până la a-şi pune în pericol propria viaţă, Anna Politkovskaia a fost cunoscută pentru poziţia ei critică faţă de politica dusă de Kremlin în Cecenia şi s-a numarat printre cei mai proeminenţi opozanţi ai regimului Vladimir Putin. A fost rasplătită cu numeroase onoruri internaţionale.

Pe 7 octombrie 2006, trupul jurnalistei a fost găsit in liftul blocului unde locuia. Fusese împuşcată în cap şi în piept cu un pistol Makarov.

„Un razboi murdar” este prima relatare scrisă de o rusoaică despre drama cecenă, cuprinzând reportajele de investigaţie realizate din iulie 1999 până în ianuarie 2001. Politovskaia denunţă atrocităţile comise de ambele părţi, brutalitatea soldaţilor ruşi, drama refugiaţilor şi corupţia oamenilor de afaceri şi militarilor pe spezele populaţiei înfometate. O descriere pătrunzătoare şi sensibilă a unui conflict care nu dă semne de soluţionare, o carte de un imens curaj.

In plus, daca esti student sau pensionar vei beneficia de o extra reducere de 10% fata de pretul de abonament!

Pentru a beneficia de extra reducerea de 10% faţă de preţul de abonament trimiteţi fie copia carnetului de student vizat pe anul universitar în curs, fie copia talonului de pensie pe ultima lună, la abonamente@adevarulholding.ro sau la fax 0372.130.068

http://abonamente.adevarul.ro/9_historia

Mai multe