350 de fotografii din arhiva cuplului Frida Kahlo şi Diego Rivera vor fi restaurate

Artista mexicană Frida Kahlo (1907-1954), renumită în special pentru autoportretele sale, a fost pasionată de fotografie, la fel ca Diego Rivera (1886-1957), soţul său.  Peste 350 de fotografii din colecţia celor doi vor fi restaurate cu ajutorul Băncii Merrill Lynch din America – acesta este unul dintre cele 25 de proiecte preluate în 2013 de către instituţie, scrie ziarul „The Guardian”.

Aproximativ 6.500 de fotografii, cele mai multe făcute în prima jumătate a secolului al XX-lea de Frida Kahlo şi de Diego Rivera, sunt expuse în muzeul aflat în „Casa Albastră”/ „La casa Azul” din Mexic, unde a copilărit Kahlo. Printre personalităţile fotografiate se află artistul André Breton şi scriitorul francez Leon Trotsky.     

„Fiecare imagine pare o piesă dintr-un puzzle care construieşte viaţa complexă a Fridei”, a declarat pentru „The Art Newspaper” Hilda Trujillo, directorul muzeului Kahlo.   

Aceasta a mai adăugat:„Fotografiile ne ajută să înţelegem multe aspecte ale personalităţii Fridei:viaţa sa de familie, relaţia cu Diego, viziunea politică şi socială, felul de a se îmbrăca, frustrările apărute din cauză că nu putea avea copii”. Citeste mai mult: adev.ro/mrktnp

Mai multe